Na rozdíl od ostatních snímačů tlaku zaujímají snímače diferenčního tlaku zvláštní postavení. Měří tlakový rozdíl, který vzniká mezi dvěma tlakovými hladinami, a zaznamenávají tak jejich vzájemný vztah v určitém tlakovém rozsahu. Rozdíl tlaků spolehlivě měří snímače diferenčního tlaku, které jsou zase založeny na piezorezistivním a kapacitním principu měření.

Měření diferenčního tlaku je ideální zejména pro průmyslové požadavky, kdy je třeba zaznamenávat přesný průtok kapalin a plynů. Převodníky diferenčního tlaku jsou také určeny pro širokou škálu aplikací v pneumatice, hydraulice a procesní technice. Používají se k monitorování kritických mezních hodnot, regulaci a řízení tlaku ve strojích a systémech, regulaci teplot a mnoha dalším účelům. Máme pro vás k dispozici vysoce kvalitní převodníky diferenčního tlaku s naší garantovanou kvalitou 100 % "Made in Germany".

Náš sortiment

Preis
- EUR
Ausgangssignal
Zobrazit
Messbereich Druck

Sofistikované monitorování diferenčního tlaku pomocí systému SEIKOM

Stejně jako již více než 10 000 známých zákazníků můžete i vy důvěřovat našim sofistikovaným řešením pro profesionální práci. Měřicí a řídicí technika. Již mnoho let jsme zárukou kvality a spolehlivosti díky našim zkušenostem a odborným znalostem v oblasti snímačů diferenčního tlaku, Převodník tlaku a Vytápění, větrání, klimatizacezařízení, teplotní čidla a mnoho dalšího. Kromě inovativních konstrukčních metod, designu a funkcí zaujme náš široký výběr sofistikované techniky také prvotřídním zpracováním a vysoce kvalitními materiály. Neustálým dalším vývojem zajišťujeme, aby tyto byly v souladu s aktuálním stavem pokroku.

Kromě toho jsme ve společnosti SEIKOM Electronic jednou z mála společností na trhu, která vám může nabídnout. Výrobky ATEX a rozsah úrovně integrity bezpečnosti. S našimi Monitor průtoku SIL2 splňujeme vysoké požadavky na prostředí s nebezpečím výbuchu, takže můžete přímo těžit z naší specializace.

Velký význam přikládáme dobrému poradenství a průběžné podpoře. Díky orientaci na zákazníka je pro nás samozřejmostí věnovat mnoho času osobnímu zodpovězení vašich dotazů. Ať už se týkají snímačů diferenčního tlaku nebo mnoha našich dalších produktů. Zavedli jsme pro vás také mimořádně rychlou expediční službu. To znamená, že všechny objednávky, které obdržíme do 16:00, expedujeme ještě týž den.

Proč se rozhodnout pro snímače diferenčního tlaku?

Snímače diferenčního tlaku měří a monitorují rozdíl tlaku mezi dvěma oblastmi při průtoku plynů, par a kapalin. Rozdíl tlaku nejen detekují, ale také jej převádějí na elektronický signál, takže na konci můžete odečíst přesný výsledek měření. Tato vlastnost vám v mnoha oblastech poskytuje značné výhody, a proto se převodníky diferenčního tlaku nebo diferenční tlakové spínače pravidelně používají například v průmyslu nebo ve ventilační a klimatizační technice.

Mezi výhody snímačů diferenčního tlaku patří

• Široká škála aplikací
  • Přesné měření tlaku mezi dvěma body
  • Ideální pro citlivá měření s malými rozdíly tlaku
  • K dispozici jsou různé velikosti a konfigurace pro individuální požadavky.
Snímače diferenčního tlaku

Jak fungují snímače diferenčního tlaku?

Abychom vysvětlili, jak snímače diferenčního tlaku fungují, je vhodné se podívat na jejich konstrukci. Snímače diferenčního tlaku mají dvě pružné membrány, které jsou umístěny mezi dvěma vzduchotěsnými komorami a vzájemně je od sebe oddělují. Jsou také vybaveny procesními přípojkami. Tlak působící na komory uvádí membránu do pohybu směrem k jedné nebo druhé straně v závislosti na rozdílu tlaků. Tlaky působí na membránu v opačných směrech. To znamená, že pokud tlak v komoře klesá nebo stoupá, membrána snímačů rozdílu tlaků se pohybuje směrem ke komoře s nižším tlakem. Pokud tlak zůstává stejný, zůstává v rovině.

Snímače diferenčního tlaku detekují přímé porovnání dvou různých tlaků a nezáleží na tom, zda se jedná o stejná nebo různá média.

ocelové trubky a kabely v závodě (11)

Piezorezistivní a kapacitní snímače diferenčního tlaku

Abyste na konci obdrželi výsledek měření, je deformace v závislosti na použitém principu měření převedena na elektrický výstupní signál představující rozdíl tlaků. Rozlišují se piezorezistivní snímače rozdílu tlaku a kapacitní snímače rozdílu tlaku.

V prvním případě reaguje senzor na deformaci membrány způsobenou tlakem změnou elektrického odporu. Za tímto účelem se do diferenčního tlakového spínače nebo převodníku diferenčního tlaku obvykle instalují velmi tenké membrány. Tyto typy snímačů rozdílu tlaků jsou běžné zejména ve zdravotnické technice nebo v leteckém průmyslu. Mají velmi vysokou přesnost v nízkých tlakových rozsazích a díky své robustní dlouhodobé stabilitě jsou méně citlivé na teplotní výkyvy. Protože jsou také velmi kompaktní, jsou vhodné do obtížně přístupných prostředí. Jsou však poněkud citlivé na vibrace a musí se pravidelně kalibrovat.

Naproti tomu kapacitní snímač rozdílu tlaků se týká kapacity mezi dvěma vodivými deskami, které jsou od sebe odděleny membránou, jakmile se vzdálenost mezi nimi změní v důsledku rozdílu tlaků. Tento typ snímače rozdílu tlaků využívá technologie vytápění, větrání a klimatizace při záznamu a regulaci tlaku vzduchu, stejně jako řízení průmyslových procesů při sledování tlakových poměrů v potrubí a nádržích. Jejich výhodou je obzvláště vysoká citlivost, takže měřené hodnoty lze přesně zaznamenat i ve velmi nízkých tlakových rozsazích. Navíc je téměř neovlivňují výkyvy teploty a mechanické vlivy.

Převodníky tlaku se používají vždy, když chcete mít neustálý přehled o tlaku, naplnění nebo průtoku ve strojích a systémech. Lze je použít k měření absolutního tlaku, diferenčního tlaku a relativního tlaku. Absolutní tlak se vztahuje k nulovému tlaku, který je ve vakuu. Atmosférický tlak se obvykle pohybuje kolem 1 baru (1 000 hPa), i když to závisí na podmínkách jednotlivých pracovišť. Naše převodníky tlaku měří v rozmezí -1 bar až 300 bar. Stanovením diferenčního tlaku získáte tlak mezi dvěma absolutními tlaky. Snímače relativního tlaku měří rozdíl mezi okolním tlakem a měřeným tlakem.

Převodník tlaku pro měření tlaku je vybaven různými součástmi, jako jsou například tlakové přípojky, citlivý snímač tlaku, tlakové přípojky a elektronika zařízení. Velký význam mají zejména senzory, které zaznamenávají tlak a převádějí jej na odpovídající výstupní signál. Stejný význam mají tlakové přípojky, kterými se tlak přenáší do snímače, a membrány, obvykle keramické, jakožto části citlivé na tlak. Pouzdro chrání celou elektroniku převodníku tlaku před vlivy prostředí a jinými namáháními.

Při výrobě je pro nás rozhodující jak materiál a kvalita zpracování, tak i kvalita softwaru. Vyberte si proto model, který splňuje naše vysoké nároky. Naše výrobky lze použít i v oblastech se specifickými požadavky.

To je to, co můžete očekávat od snímačů diferenčního tlaku v naší nabídce.

Nabízíme velký výběr převodníků tlaku a tlakových spínačů, které splňují širokou škálu požadavků. S převodníkem diferenčního tlaku Allrounder PTH-3202 vám nabízíme vysoce přesné měřicí zařízení pro sledování a kontrolu tlakových rozdílů v plynech. Je třeba zdůraznit všestranný měřicí rozsah, který sahá od -50 do 2 500 Pa. To zajišťuje flexibilní použití v různých průmyslových scénářích, ať už se jedná o požadavky na velmi nízký nebo velmi vysoký tlak.

Snímač diferenčního tlaku PTH-3202 nabízí různé možnosti analogového výstupu naměřených dat. Patří mezi ně: 0 až 10 V a 4 až 20 mA, což zajišťuje vysokou úroveň kompatibility s různými řídicími a monitorovacími systémy.

S provozním napětím 24 V AC/DC je převodník diferenčního tlaku vhodný pro většinu průmyslových aplikací a je zaměřen na efektivní provoz díky vysokému výkonu a nízké spotřebě energie maximálně 0,34 W.

Pokud jde o přesnost výstupního signálu, můžete být spokojeni s naším převodníkem diferenčního tlaku, který má odchylku menší než 0,5 % měřené hodnoty plus 0,3 % měřicího rozsahu plus 2,5 Pa.

Na přání jsou převodníky tlaku k dispozici s displejem (přípona "-DF"), se spínacím výstupem (přípona "-DR") a s praktickou připojovací sadou sestávající z hadicového nástavce a přípojek (přípona "-CK").

Protože je převodník diferenčního tlaku speciálně navržen pro měření plynů, můžete jej použít v automatizaci procesů, jako snímač diferenčního tlaku ve vzduchotechnice a v mnoha dalších oblastech.

Pokud máte další dotazy týkající se našich snímačů diferenčního tlaku nebo chcete individuální radu, vždy se na nás můžete obrátit jako na první. Obraťte se na nás nezávazně telefonicky nebo e-mailem. Můžete se také podívat na mnoho dalších našich nabídek Kategorie produktů a objevte náš profesionální výběr pro požadavky na vysokou kvalitu.

Stáhněte si nyní!

Získejte naši novou bílou knihu o funkční bezpečnosti a úrovni integrity bezpečnosti (SIL) v oblasti monitorování průtoku! Zjistěte, jak vyhodnocovat rizika a optimalizovat systémy pro maximální bezpečnost. Získejte cenné postřehy a odborné znalosti nyní stažením naší bílé knihy zdarma.

Přehled převodníků diferenčního tlaku PTH

PTH-3202PTH-3502PTH-3202-DF PTH-3203-DFPTH-3502-DFPTH-3202-DRPTH-6201PTH-6201-DFPTH-6202PTH-6502

FUNKČNOST

Indikace na displeji-----